Schimbarea Facebook care îți face pozele să arate mult mai bine
Facebook Messenger beneficiază deseori de actualizări, dar nici una nu este la fel de utilă precum cea implementată în urmă cu câteva zile.
Pentru a-și menține relevanța în piață adaptându-se la nevoile utilizatorilor, Facebook Messenger a sporit clitatea imaginilor pe care le poți expedia și primi prin intermediul popularului serviciu online. Având în vedere că este folosit de peste un miliard de utilizatori de pe întregul mapamond, cu toții ne dorim ca ceea ce partajăm printr-un mesaj să arate foarte bine.
Niciodată nu au arătat rău pozele trimise prin Messenger, dar era evident că sunt trecute printr-un algoritm de compresie cu scopul de a ocupa cât mai puțin spațiu și pentru a fi trimise cât mai rapid. Un astfel de algoritm va fi utilizat în continuare, dar rezoluția unei imagini va fi mai aproape de cea originală. Practic, datorită ultimei actualizări aduse Facebook Messenger, fotografiile vor avea o rezoluție nativă 4K. Asta înseamnă că s-ar putea să fie de până la 4096 x 4096 pixeli sau 12 megapixeli. Aceasta este rezoluția nativă a celor mai multe telefoane aflate la această oră pe piață.
Această schimbare va fi menită să încânte cea mai mare parte a utilizatorilor de Messenger, având în vedere că toți trimitem fotografii prin intermediul aplicației. Nu mai puțin de 17 miliarde de imagini sunt expediate folosind platforma creată de Facebook în fiecare lună. Deși rezoluția conținutului expediat va semnificativ mai mare, oficialii companiei americane au ținut să menționeze că timpul de expediere va rămâne în mare parte neschimbat. Aceasta este o confirmare indirectă a faptului că fotografiile vor fi compresate cu un algoritm eficient înaintea trimiterii.
Dacă vrei să trimiți imagini de rezoluție mare prin Messenger, primul gest pe care trebuie să-l faci este să-ți actualizezi aplicația omonimă de mobil. Update-ul este disponibil atât pentru iOS, cât și Android. Dacă în prima fază nu vezi nici o diferență, așteaptă câteva zile până când se finalizează procesul de propagare al noii funcții.